, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Άκαρπη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με την ΠΝΟ

ΠΝΟ Σε αδιέξοδο κατέληξε  η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ .Όπως ανέφερε ο κ. Μουσουρούλης, διεξάγονται συζητήσεις με τράπεζες, ώστε να δανειοδοτήσουν την αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους ναυτεργάτες, σε δύο δόσεις ,καθώς  αφορούν δεδουλευμένα μέχρι και έξι μηνών.

 Οι ναυτεργάτες επιμένουν στις θέσεις τους για  ατομικές συμβάσεις των κατώτερων πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας. Την μείωση των οργανικών συνθέσεων τους χειμερινούς μήνες στα πλοία της Αδριατικής και της ακτοπλοΐας.Την κατάργηση της δεκάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων.

    Σε αυτά τα σημεία δεν βρέθηκε σημείο επαφής, ενώ, αντίθετα, φως διαφάνηκε στο ζήτημα της εξόφλησης των δεδουλευμένων των ναυτεργατών.

   Μετά το νέο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις, η απεργία συνεχίζεται και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 10 το πρωί της Τρίτης, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση των ναυτεργατών.

Πηγή Πρώτο Θέμα