, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα καλάθι άλλαξε η ζωή του !

 Το σούτ του φιλάθλου των Οκλαχόμα Θάντερς Χίθ Κούφαχλ από το κέντρο του γηπέδου, στο ημίχρονο του αγώνα με τους Λέικερς, βρήκε στόχο και τον έκανε πλουσιότερο κατά 20.000 δολάρια ! Ηταν αναμφίβολα το καλάθι της ζωής του, που το χρειαζόταν ίσως περισσότερο από κάθε άλλον. Πολύ απλά διότι ο εύστοχος φίλαθλος των Θάντερς έχει επτά παιδιά, ενώ πέρυσι στη γυναίκα του διαγνώστηκε καρκίνος. 

Μάλιστα σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει μεγάλες πιθανότητες ίασης και πλέον ο σύζυγός της έχει και το κεφάλαιο για να την βοηθήσει. Απίστευτη ανθρώπινη ιστορία, πιο εντυπωσιακή και από το ίδιο το καλάθι που πέτυχε ο Χίθ και έγινε μόλις ο 4ος φίλος των Οκλαχόμα Θάντερς που έχει πετύχει κάτι τέτοιο στην ιστορία της ομάδας. Ο Χίθ διαγωνίσθηκε με άλλους τρεις θεατές από το κοινό για το χρηματικό ποσό αλλά είχε έντονο το προαίσθημα πως αν τελικά επιλεγεί ως έναν από τους τυχερούς θα σκοράρει. Μάλιστα το αποκάλυψε και στη μασκότ !

«Της το είπα την ώρα που ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω για το σούτ. Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν τα λεφτά ήταν ωραία, αλλά η ιστορία πίσω από όλο αυτό είναι η μεγαλύτερη υπόθεση» είπε στο ABCNews.coμ ο 37 χρονος φίλαθλος που μαζί με την γυναίκα του Τζένι έχουν επτά παιδιά μεταξύ τριών ετών (τα δύο δίδυμα) και 13 χρονών το μεγαλύτερο. Μπορεί να δουλεύει ως καθηγητής οικονομικών, αλλά έχει τρέλα με το μπάσκετ και είναι και προπονητής. Η ατυχία χτύπησε πέρυσι την οικογένειά του όταν διαγνώστηκε στη Τζένι ένα σπάνιο είδος καρκίνου που βρίσκεται μόλις σε 500 άτομα παγκοσμίως το χρόνο.

Πρίν από λίγες εβδομάδες ο Κίθ είχε βρεθεί σε παιχνίδι των Θάντερ και επιλέχτηκε για να συμμετέχει σε μελλοντικό διαγωνισμό. Αυτό έγινε την Πέμπτη στον αγώνα με τους Λέικερς, όπου αρχικά έπαιξε αντίπαλος ως ζευγάρι κόντρα σε άλλο ζευγάρι και προχώρησε πετυχαίνοντας τα περισσότερα καλάθια. Ετσι κέρδισε το δικαίωμα να δοκιμάσει το κλασσικό σούτ από τη σέντρα. 

Αρχικά έγλειψε τα χέρια του, τα έτριψε στη συνέχεια στην κωλότσεπη έσκασε τη μπάλα τέσσερις φορές και σούταρε.  Η μπάλα μπήκε «άγγιχτη» ο Κίθ σήκωσε τα χέρια και πανηγύρισε γνωρίζοντας την αποθέωση από τους θεατές της «Τσίζαπικ Ενερτζι Αρένα» την ώρα που η κάμερα εστίασε στη γυναίκα του Τζένι που είχε μείνει με ανοιχτό το στόμα.» Ειλικρινά δεν το πίστευα και όταν το πέτυχε ήμουν εντελώς σοκαρισμένη» παραδέχτηκε.

Ο Κίθ πήρε ένα γιγάντιο τσέκ και ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα βασικά για την θεραπεία της γυναίκας του που έχει τουλάχιστον άλλες δέκα εβδομάδες χημειοθεραπείας. Πριν από αυτό όμως το ζευγάρι επέστρεψε σπίτι για να γιορτάσει το ευτυχές γεγονός με τα επτά παιδιά τους.  «Το χάρηκαν τόσο πολύ. Ήταν ενθουσιασμένα αν και φτάσαμε μετά τα μεσάνυχτα σπίτι. Ξυπνήσαμε τα τρία μεγαλύτερα και μαζί τους για την επόμενη μιάμιση ώρα βλέπαμε στο διαδίκτυο το σούτ» είπε η Τζένι. Μακάρι η τύχη που είχε στο γήπεδο να τον συνοδέψει από εδώ και πέρα και στη ζωή της οικογένειάς του και κυρίως της γυναίκας του.

Πηγή: tanea.gr