, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Έρχεται το PlayStation 4

PlaystationΑποκαλυπτήρια για το PlayStation 4. Τα βασικά στοιχεία της νέας της παιχνιδοκονσόλας, το PlayStation 4, παρουσίασε σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη η Sony, λανσάροντας το PlayStation 4στην ουσία τη νέα γενιά στο gaming.

 Το νέο λογισμικό προσφέρει ανώτερη ποιότητα γραφικών καθώς και νέα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως το «μοίρασμα» των παιχνιδιών. Επίσης θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν με streaming παιχνίδια από το «Σύννεφο», να συνδέονται με άλλες φορητές συσκευές, όπως smartphone και να απολαμβάνουν το παιχνίδι με ένα ανάλογης καινοτομίας χειριστήριο με πεδίο αφής και κάμερα με ακριβέστερη αίσθηση του βάθους.

 Ωστόσο η Sony απέφυγε να δείξει την ίδια την κονσόλα του PS4, καθώς και να αναφέρει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Περιορίστηκε να πει ότι θα διατεθεί κάποια στιγμή στο τέλος του 2013.  Το γεγονός προκάλεσε αρκετά σαρκαστικά σχόλια στο Twitter. Το μόνο μέρος του «σώματος» της νέας κονσόλας που εμφανίστηκε ήταν το χειριστήριο Dualshock4.

 «Το PlayStation 4 θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή» υποσχέθηκε πάντως ο Άντριου Χάους, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας όπως 8GB μνήμη, x86 CPU, Supercharged PC αρχιτεκτονική, enhanced PC GPU και Local storage HDD.

Playstation2Επίσης δεν έγινε καμία αναφορά για το αν η νέα κονσόλα θα υποστηρίζει 4Κ ή video ultra-high definition. Ωστόσο η Sony δήλωσε στο BBC ότι θα πει περισσότερα πάνω στο θέμα «την κατάλληλη στιγμή». H τιμή της νέας κονσόλας είναι επίσης ένα ανοικτό θέμα.

 Η παρουσίαση έγινε με τα νέα παιχνίδια Drive Club, The Witness και Killzone: Shadow Fall, Deep Down, Watch Dogs, αλλά και με το Diablo 3 το οποίο θα διατεθεί και στο PS3.

 «Η απόφαση το PlayStation 4 να μην είναι συμβατό με τα παλιά παιχνίδια είναι απογοητευτική και σημαίνει ότι 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν στην κάτοχή του PS3 στη Μ. Βρετανία στην ουσία θα πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν τη συλλογή τους με παιχνίδια», δήλωσε ο Άλεξ Σάιμονς, διευθυντής της βρετανικής ιστοσελίδας gaming IGN.

 Το νέο Playstation θα αντικαταστήσει το Playstation 3, το οποίο είχε βγει στην αγορά το 2006 και από τότε έχει πουλήσει περίπου 75 εκατομμύρια αντίτυπα και έρχεται να ανταγωνιστεί τον πολυαναμενόμενο διάδοχο του Xbox 360 της Microsoft και το Nintendo Wii U.