, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Έρχονται (πάλι) από το Ισραήλ

Thess Αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ισραήλ για την Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη «βουτιά» που παρατηρήθηκε το 2012 στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης.

 Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της ένωσης ξενοδόχων  Θεσσαλονίκης τα πρώτα γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών έχουν ήδη ξεκινήσει. καθώς εδώ και λίγες μέρες έχουν δρομολογηθεί πτήσεις τσάρτερ της Aegean Airlines από Τελ Αβίβ προς Θεσσαλονίκη και από τον Απρίλιο η αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει τακτικές πτήσεις που θα συνδέουν τις δύο πόλεις.

 Η  διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης,  πήρε μέρος στη διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2013», στο Τελ Αβίβ.

 Όπως ανέφεραν οι διανυκτερεύσεις Ισραηλινών το 2011 στην Θεσσαλονίκη ανήλθαν στις 59.064 από 13.551 που ήταν το 2010, οι οποίες όμως το 2012 «κατρακύλησαν» στις 39.387 διανυκτερεύσεις.

 Φέτος, για πρώτη φορά και μάλιστα πιλοτικά, σημαντικός αριθμός Ισραηλινών τουριστών αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη και κατά τη διάρκεια του Εβραϊκού Πάσχα από τις 25 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου 2013. Αυτό, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για προσέλκυση ειδικών κατηγοριών ταξιδιωτών στο μέλλον.