, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Όλες οι εφημερίδες…

efhmeridesΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Συντάξεις. Το σχέδιο για νέες μειώσεις

Η εφημερίδα γράφει ότι “έρχεται νέα «σφαγή» στις συντάξεις, οι οποίες θα μειωθούν έως και 30%, και η διαδικασία ξεκίνησε χθες με την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Με μοναδικό «μαξιλάρι» τα 360 ευρώ της εγγυημένης σύνταξης από το Δημόσιο, που θα ισχύσει από 1/1/2015, οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό που ξεκινούν άμεσα αναμένεται να οδηγήσουν τις συντάξεις που χορηγούν τα Ταμεία έως αυτό το κατώτατο όριο”.

ΕΘΝΟΣ: Ο νέος χάρτης για πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “καταλυτικές αλλαγές στη λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» για τη συνένωση πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας φιλοδοξεί η ομοσπονδιοποίηση να γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που έχει στην εποπτεία του σημαντικό αριθμό Ανωτάτων Σχολών”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βλαντιμίρ Πούτιν: «Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αναπόφευκτος»!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγιοταφίτης Πατέρας μετέφερε μια εξαιρετικά σημαντική πληροφορία που αφορά το τι αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά το πρόσφατο ταξίδι του στους Αγιους Τόπους και την επίσκεψή του στον Πανάγιο Τάφο…”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ραβασάκια από εφορία σε 1 εκατ. μικροοφειλέτες

Η εφημερίδα γράφει ότι “περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του Δημοσίου αναμένεται να λάβουν εντός των προσεχών ημερών συστημένες επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολιγοήμερης προθεσμίας να εξοφλήσουν άμεσα ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους!”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Επενδυτής» ο Ερντογάν μέσω Κατάρ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “άτυπη συνάντηση είχαν στο Κατάρ Σαμαράς – Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσεφέρθη, κατά δήλωσή του, να αναλάβει τα έξοδα για το θρησκευτικό τέμενος στην Αθήνα. Το τζαμί θα το προχωρήσουμε εμείς, ήταν η απάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού. Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο διορισμός των ιεροδιδασκάλων είναι νόμος του ελληνικού κράτους”.

ΕΣΤΙΑ: Ασύλληπτη ανευθυνότης

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στον πιο ανεύθυνο αρχηγό αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως μετά την Μεταπολίτευση. Επτά μήνες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου που έγιναν σε συνέχεια των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο κ. Τσίπρας ζητεί νέες εκλογές. Και μάλιστα λέει ότι πρέπει να διενεργηθούν προ των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Δηλαδή ενώ η χώρα μάχεται για να απεμπλακή από την οικονομική κρίση που οφείλεται και στις αλλεπάλληλες εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί νέα πολιτική αναστάτωση”.

Η ΑΥΓΗ: Αναγέννηση της υπαίθρου για ανασυγκρότηση της χώρας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αποφασισμένοι να ανακόψουν τον «αργό θάνατο» στον οποίο έχουν καταδικάσει την ύπαιθρο οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, ακόμη και προ Μνημονίων, εμφανίζονται οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους παραπλεύρως του εθνικού οδικού δικτύου”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια. Διευκολύνσεις σε ευπαθείς ομάδες

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλείσει το θέμα της ρύθμισης των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μετά το πράσινο φως που έδωσε η τρόικα. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μια σειρά διευκολύνσεων για όσους έχουν υποστεί μείωση μισθών και συντάξεων 35% συνολικά από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ για τους ανέργους η δόση θα είναι μηδενική”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Τα παπαγαλάκια της κρίσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “κορυφαίοι διεθνείς όμιλοι οικονομικής πληροφόρησης, όπως η Thomson Reuters, η Bloomberg και η Dow Jones & Co, διευκόλυναν την «εσωτερική πληροφόρηση» στη Γουόλ Στριτ. Οι πληροφορίες τους αναπαράγονται από όλα τα ΜΜΕ. Αναμεταδίδονται και στην Ελλάδα. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος τους το 2010, λίγο πριν από το Μνημόνιο, για το υψηλό έλλειμμα και τη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI ξεκίνησαν έλεγχο το 2007. Τους έψαξαν απο δω, τους έψαξαν από κει, βρήκαν ενδείξεις ότι κάτι τρέχει, αλλά τελικά δεν θα τους παραπέμψουν!”.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Ελληνοτουρκικά μυστήρια στο Κατάρ

Η εφημερίδα γράφει ότι “μπορεί να μην είχαν… ραντεβού, αλλά μια συνάντηση του Ελληνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό ούτε τυχαία ούτε άτυπη μπορεί να θεωρηθεί, όταν μάλιστα Σαμαράς και Ερντογάν συζήτησαν για σαράντα λεπτά εφ΄όλης της ύλης, χωρίς ατζέντα και χωρίς επίσημα πρακτικά”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαφωνίες σε καλό κλίμα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε καταγραφή θέσεων, αλλά και διαφωνιών, εξελίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κα ι ου Τούρκου ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν στην Ντόχα του Κατάρ, που πραγματοποιήθηκε, πάντως, σε καλό κλίμα, καθώς οι δύο πολιτικοί ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για τις 4 και 5 Μαρτίου, στη γειτονική χώρα”.

Η ΝΙΚΗ: Αυθαίρετα: Το 13άρι για σίγουρη τακτοποίηση

Η εφημερίδα γράφει ότι “ένα ακόμη… τελευταίο βήμα από το ΥΠΕΚΑ για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και μια ακόμη ευκαιρία για τον Δημόσιο κορβανά να μαζέψει ζεστό χρήμα στα ταμεία του. Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 10% επί του συνολικού προστίμου υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τις 31 Μαΐου του 2013 θα έχει καταβληθεί ποσοστό τουλάχιστον 30% του προστίμου”.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Πλάτες» στα αγροτικά μπλόκα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, οποίος τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων των αγροτών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να προκρίνει το διάλογο, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους οι εκπρόσωποι των αγροτών με τους πολιτικούς αρχηγούς και πλέον αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στήνει μηχανισμούς χαφιέδων για κατασκευή προσχημάτων καταστολής των λαών

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η ΕΕ επιχειρεί να ποινικοποιήσει ιδεολογίες και να καταστήσει ύποπτο για συμμετοχή σε πράξεις «βίαιου εξτρεμισμού» τον καθένα, με κριτήριο τη συμπεριφορά του, τα πολιτικά και θρησκευτικά του «πιστεύω», με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», την οποία ταυτίζει σκόπιμα με το ριζοσπαστισμό”.
 
ΤΑ ΝΕΑ: Δείχνουν δύο για τον εμπρησμό

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin, τον οποίον είχαν πληρώσει με τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου που συζητούνταν στη Βουλή”.

6ΜΕΡΕΣ: Στο χειρουργείο ξανά οι συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα “από τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα ξεκινήσει η ενιαιοποίηση των κανόνων συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ και η προσαρμογή των διατάξεων που είχαν τα ειδικά ταμεία των ΔΕΚΟ και τραπεζών σε αυτά του ιδιωτικού τομέα”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας. Προτείνει ενοχή για Παπαγεωργοπουλου-Λεμουσια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Απειλή από τους αγρότες για μπλόκο στο μνημόνιο

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “νέο μέτωπο στην πορεία εφαρμογής του μνημονίου άνοιξε για την κυβέρνηση λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που κατέληξε στην επίταξή τους. Αυτή τη φορά αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική βρίσκονται οι αγρότες, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Εθνικής Οδού και απειλούν με κλιμάκωση της κινητοποίησή τους, προχωρώντας σε μπλόκα”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ελπίδες για θετική λύση στις τράπεζες

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “αισιόδοξος για την πορεία της ελληνική οικονομίας εμφανίστηκε ο διοικητής της ΤτΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία έχουν περάσει». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι παρά τις δυσκολίες οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να καλύψουν το 10% των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 2.000 επιχειρήσεις πήγαν στο πτωχευτικό άρθρο 99

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ξεπερνούν τις 2.000 τα αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων προς τα Πρωτοδικεία, από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το τέλος του 2012, προκειμένου να πετύχουν σχετικό διακανονισμό με τους πιστωτές, ήτοι θα υπαχθούν στο σημερινό άρθρο 99”.

ΚΕΡΔΟΣ: Μια τράπεζα για εμπόρους

Η εφημερίδα γράφει ότι “δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρών επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) με τραπεζικές εγγυοδοτικές και χρηματοδοτικές δυνατότητες αποκλειστικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζει η Εθνική συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΕΕ ανέλαβε πρωτοβουλία και ήδη σχεδιάζεται η πρώτη επαφή να γίνει με την Πανελλήνια Τράπεζα αλλά και με συνεταιριστικές, που εκτιμάται ότι μπορούν να ανταποκριθούν στον ρόλο που ζητούν το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα”.

 

naftemporiki.gr