, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

"Ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά"

Προτεραιότητα χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», ώστε -όπως είπε- οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο να μη φοιτούν σε «ιδρύματα-πουκάμισα αδειανά», αλλά και να έχουν πτυχία ανταγωνιστικά.

Είπε ακόμη πως ακολουθείται κατά γράμμα η διαδικασία, όπως νομοθετήθηκε από τον νόμο 4009, που ψηφίστηκε από συντριπτική πλειοψηφία βουλευτών, και που προβλέπει την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος αν και παραδέχθηκε πως «μικροκομματικοί, τοπικιστικοί και ψηφοθηρικοί» λόγοι γέμισαν πόλεις και κωμοπόλεις με τμήματα ΤΕΙ και ΑΕΙ, υποστήριξε πως ο χρόνος που επιλέχθηκε για να γίνει η προσπάθεια εξορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη δεν είναι ο κατάλληλος.

«Επειγόμαστε από τον χρόνο. Ο διάλογος δεν ήταν προσχηματικός, είδαμε τις αστοχίες και τις διορθώνουμε. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αναπτυξιακό χάρτη με τον ακαδημαϊκό. Και πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα. Δεν θεωρώ ότι ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση, αλλά είναι το πρώτο βήμα μιας αναγκαίας διόρθωσης», απάντησε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Naftemporiki.gr