, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Αβ. Νεοφύτου: Η Λαϊκή Τράπεζα θα κλείσει εάν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο

Η Λαϊκή Τράπεζα  θα κλείσει εάν δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις τράπεζες, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως αν τελικά περάσει το ν/σ, αντί για 5,8 δισ. ευρώ που πρέπει να βρει η Κύπρος, θα χρειαστούν τελικά 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου, με την έγκριση του νομοσχεδίου, από τους 371.000 καταθέτες της τράπεζας, στο σύνολό τους, οι 361.000 διασφαλίζουν το 100% των καταθέσεων τους.

Μια χρεοκοπία της Λαϊκής Τράπεζας, τόνισε, σημαίνει απώλεια 8.000 θέσεων εργασίας και ότι όλοι οι καταθέτες θα χάσουν όλες τις καταθέσεις τους.

Ωστόσο με την έγκριση του νομοσχεδίου υποστήριξε ότι θα έχουμε πρόγραμμα συμφωνημένο τις επόμενες μέρες, το οποίο θα εγκριθεί από το Eurogroup και «την Τρίτη όλοι οι υπάλληλοι της Λαϊκής θα πάνε στη δουλειά τους και όλα τα καταστήματα της Λαϊκής θα είναι ανοιχτά».

Νωρίτερα, και μετά τη σύσκεψη των πολιτικών ασρχηγών, ο κ. Νεοφύτου, δήλωσε: «Πιστεύω πως με σύνεση και ψυχραιμία θα αποφύγουμε τη χρεoκοπία της Λαικής Τράπεζας».

Πηγή:naftemporiki.gr