, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

"Ανέκριναν" τον δήμαρχο…

100_3881Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου επισκέφτηκαν στο γραφείο του το δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και είχαν μαζί του μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πλαίσιο του μαθήματος της κοινωνικής πολιτικής αγωγής.

Τα παιδιά, τα οποία συνόδευε η δασκάλα τους Μερόπη Ματζαρλή, έθεσαν ποικίλα ερωτήματα προς το δήμαρχο, που αφορούσαν ζητήματα οργάνωσης του δήμου, αλλά και γενικότερα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Γιατί έγινε ο Καλλικράτης;», «Ποια  τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου;», «ποια   τα όργανα της διοίκησης και πως λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν οι νεαροί μαθητές, που κουβέντιασαν με το δήμαρχο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης οι μαθητές ρώτησαν το δήμαρχο για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον  εθελοντισμό, καθώς και το «Time for time», ένα προωθημένο εθελοντικό  δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη ευχαρίστησε τα παιδιά για την επίσκεψη, ενώ απένειμε τα εύσημα σε αυτούς, αλλά και στη δασκάλα τους για το υψηλό επίπεδο των ερωτήσεων που τέθηκαν στην κουβέντα. «Τέτοιες ζωντανές συζητήσεις με κάνουν πιο αισιόδοξο για το μέλλον αυτής της χώρας. Γιατί η νέα γενιά δείχνει έτοιμη,  ευαισθητοποιημένη, αλλά και συνειδητοποιημένη για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.