, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

"Αναβολή" για τη φορολογία ακινήτων

stournaras9394576Σε μεταγενέστερο χρόνο, θα αποφασίσει η κυβέρνηση για το νέο καθεστώς στη φορολόγηση ακινήτων, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις τόσο του Γ. Στουρνάρα, όσο και των Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, μετά την απόψινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη και ξεκαθάρισε ότι η φορολογία ακινήτων συζητήθηκε μόνο «σε γενικές γραμμές», καθώς «δεν είναι κάτι που βιάζει».

Θέλησε μάλιστα να βάλει για μία ακόμη φορά «φρένο» στα διακινούμενα σενάρια, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύει η γενική δήλωση που έχει ήδη κάνει πως «ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος επισήμανε με τη σειρά του ότι «δεν υπάρχει κάτι επείγον» σχετικά με τη φορολογία ακινήτων. Έχουμε την άνεση να επεξεργαστούμε ένα σωστό σχέδιο, σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να προκύψει ένας «ελαφρύτερος και καλύτερος» φόρος από την υφισταμενο.