, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Απαγορεύει το ψάρεμα ο…

tsamaslis534Ανοικτή σύσκεψη για την απαγόρευση της αλιείας κατά την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών στο σύστημα της Βόλβης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μικρής Βόλβης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή.

Όπως αποφασίστηκε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα καταρτιστεί από το τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά της Περιφέρειας ο σχετικός κατάλογος με τα στοιχεία των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης της λίμνης, ο οποίος θα κοινοποιηθεί στις αστυνομικές αρχές.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας μικτού κλιμακίου επιθεώρησης της λίμνης (αστυνόμος, ιχθυολόγος και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης), για τη σύσταση του οποίου θα αποφασίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του τμήματος Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά, των δήμων της περιοχής, των Αστυνομικών Τμημάτων Απολλωνίας και Αγίου Γεωργίου, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, καθώς και των Αλιευτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική απόφαση αριθμ:96395/3114/12-03-2013, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο και εργαλείο στη λίμνη Βόλβη, στο Ρήχιο ποταμό και σε όλα τα ρέοντα ύδατα που εκβάλλουν στη λίμνη, μέχρι την απόσταση των 3000 μέτρων από την εκβολή τους, από τις 26 Μαρτίου 2013 ώρα 8 π.μ. μέχρι τις 24 Μαΐου 2013 ώρα 12 π.μ.

Η απαγόρευση εκδίδεται για να προστατευτούν οι ιχθυοπληθυσμοί στην περίοδο της αναπαραγωγής τους. Στο χρονικό αυτό διάστημα δεν επιτρέπεται στη λίμνη να υπάρχουν βάρκες, μπορούν να αφεθούν σκάφη μόνο στις «σκάλες» και σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρα από την όχθη. Τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής έχουν την αρμοδιότητα εφαρμογής της απαγόρευσης και την επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων από το νόμο κυρώσεων.