, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Απαγόρευσαν σε βουλευτή να πίνει

Η βρετανική βουλή απαγόρευσε σε έναν βουλευτή να καταναλώνει αλκοόλ εντός του κοινοβουλίου, καθώς ενεπλάκη για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο σε καυγά μέσα στο μπαρ της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Έρικ Τζόις, 52 ετών, ανεξάρτητος βουλευτής του Φόλκερκ της Σκοτίας, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης μετά από το επεισόδιο που προκάλεσε μέσα στο κοινοβούλιο. Ένας εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων είπε ότι παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ιστοσελίδας PoliticsHome, Τόνι Γκριου, που ήταν παρών στο επεισόδιο, ο καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς καραόκε στο μπαρ Commons Sports & Social Club, όπου συμμετείχαν περίπου 150 άτομα. Ο μάρτυρας είπε στο κανάλι ITV ότι είδε τον Τζόις πεσμένο στο πάτωμα «να έχει έρθει στα χέρια με δύο αστυνομικούς».

Τον Μάρτιο του 2012 ο Τζόις καταδικάστηκε από δικαστήριο σε πρόστιμο και σε τρίμηνη αποχή από το αλκοόλ επειδή επιτέθηκε με μπουνιές και κουτουλιές σε βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος μέσα σε μπαρ του κοινοβουλίου. Λόγω του επεισοδίου αυτού εκδιώχθηκε από το Εργατικό Κόμμα μολονότι τότε δήλωνε «ντροπιασμένος» και ευτυχής που γλίτωσε τη φυλακή και υποσχόταν ότι θα επανεξετάσει τη σχέση του με το αλκοόλ.

«Ο πρόεδρος και οι αρχές της Βουλής αποφάσισαν να απαγορεύσουν στο βουλευτή το Φόλκερκ να αγοράζει ή να καταναλώνει αλκοόλ σε όλα τα σημεία του κοινοβουλίου όπου διατίθενται τρόφιμα και ποτά», είπε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Πηγή:enikos.gr