, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Αποτυχημένη απόδραση αλά… Παλαιοκώστα!

elikopteroΟ Παναγιώτης Βλαστός κρατούμενος στις φυλακές των Τρικάλων, οργάνωσε όπως όλα δείχνουν απόδραση με ελικόπτερο, ωστόσο από ό,τι φάνηκε δεν είχε την τέχνη του Βασίλη Παλαιοκώστα, με αποτέλεσμα η απόδραση να αποτύχει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι φύλακες που βρίσκονταν στους πύργους της σκοπιάς πυροβόλησαν αρκετές φορές το εν λόγω ελικόπτερο με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο έδαφος. Ο κρατούμενος φαίνεται να έχει τραυματιστεί, ενώ στο ελικόπτερο εκτός από το χειριστή επέβαινε ένας ακόμα κρατούμενος, αλβανικής καταγωγής.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός

Τελευταία, κατηγορήθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία είχε διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2009 και είχε αποδοθεί στο αποκαλούμενο “συνδικάτο του εγκλήματος”.

Στον Βλαστό αποδίδεται ηγετικός ρόλος, ο οποίος φέρεται ότι κινούσε τα νήματα για την απαγωγή από τη φυλακή.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, το 1994, ο ίδιος είχε καταδικαστεί ως υπαίτιος μαζί με τον αδελφό του για δύο φόνους που είχαν διαπράξει έξω από νυχτερινό κέντρο.

Επρόκειτο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε «νονούς» της νύχτας και τα αδέλφια σκότωσαν εν ψυχρώ τον Γεράσιμο Ναστούλη (αδελφό ανθρώπου της νύχτας) και τον Δημήτρη Σπίνο.

Οι αδελφοί Βλαστού τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των δύο φόνων και έτσι συνελήφθησαν.

Τον Μάιο του 1998, ο Π. Βλαστός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς επέβαινε μαζί με τον αδελφό του στο αυτοκίνητό του, παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Έγινε όμως αντιληπτός από τους αστυνομικούς, με τους οποίους συνεπλάκη με συνέπεια να τραυματισθεί θανάσιμα το ένα από τα δύο αδέλφια και ο αρχιφύλακας Σπ. Κοψαύτης.

Ο Π. Βλαστός πέτυχε να διαφύγει με δίκυκλο και συνελήφθη λίγο καιρό αργότερα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις φυλακές στις οποίες κλείστηκε φαίνεται ότι συνέχιζε την εγκληματική του δράση, αφού του αποδίδονται περιπτώσεις εκβιασμού καταστηματαρχών, ακόμη και τοποθετήσεις βομβών.

Όταν πάλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έπεσε στα χέρια αστυνομικών στην Κόρινθο, το 2007, με την κατηγορία ότι πήγε να εισπράξει χρήματα από κατάστημα για κάποιον άλλον και μάλιστα πυροβόλησε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Σημειώνεται ότι ο βαρυποινίτης είχε προσπαθήσει να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011, όταν είχε κρατήσει ομήρους και τρεις δεσμοφύλακες.