, Κυριακή
24 Σεπτεμβρίου 2023

Αύριο κληρώνει για τις ρυθμίσεις χρεών σε εφορίες, ταμεία και τράπεζες

Ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία βρίσκονται οι επιτελείς της κυβέρνησης με την τρόικα, για τις νέες ρυθμίσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, στο «παρά ένα» της αυριανής συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Στην ευρεία σύσκεψη όπου μετείχαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ κ.Ροβέρτος Σπυρόπουλος διαπίστωσαν πως βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για τη νέα ρύθμθιση για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία.

«Στόχος είναι να συμφωνήσουμε αύριο» ανέφερε αρμόδια πηγή που θα μετέχει και αύριο την τελική συνάντηση με εκπροσώπους της Τρόικα, αφού πρώτα ολοκληρώσουν και τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Χαρη Θεοχάρη στην Καραγεώργη Σερβίας. «Οι ρυθμίσεις θα έχουν κοινή λογική αλλά δεν θα είναι ταυτόσημες» τόνιζε η ίδια πηγή και συμπλήρωνε «είχαν θετική αποδοχή οι προτάσεις μας για μια βιώσιμη λύση για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πλησιάζουμε σε συμφωνία». Απέφυγε πάντως να ξεκαθαρίσει τον αριθμό των δόσεων που θα προσφερθούν στους πολίτες «επειδή πρέπει τώρα να διαφυλάξουμε την θετική προοπτική που έχει ανοίξει».

Αύριο οι απεσταλμένοι της θα έχουν και κρίσιμη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ.Στεργίου, αν και τα μηνύματα για επίτευξη συμφωνίας για ρύθμιση χρεών στις τράπεζες είναι επίσης ενθαρυντικά. “Η τρόικα φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω για την ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έρχεται πιο κοντά σε εμάς” ανέφερε αρμόδια πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης τονίζοντας “εμείς δεν κάνουμε πίσω γιατί δεν θα έχει νόημα η ρύθμιση. Αύριο νέα συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια’.

Πηγή:protothema.gr