, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Α.Ρουπακιώτης: Έγινε πραγματική μάχη, 15 λεπτών

trikala«Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, από τις φυλακές Τρικάλων όπου και μετένη σήμερα για να ενημερωθεί για την αποτροπή της απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε και στην αυτοθυσία των δύο εξωτερικών φρουρών των φυλακών, αλλά και στη γενικότερη συμβολή των σωφρονιστικών υπαλλήλων, των αστυνομικών και του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς», είπε ο υπουργός.

«Αυτοί», πρόσθεσε, «με αυτοθυσία -και κυριολεκτώ- όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη -γιατί επρόκειτο για μάχη- κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο».

«Σε μια δεύτερη, όμως, φάση έγινε απόπειρα να αποδράσει ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου προανέφερα. Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε», είπε ο κ. Ρουπακιώτη

naftemporiki.gr