, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

"Βενετία" έγινε η Αθήνα

 Η σφοδρή καταιγίδα που σημειώνεται στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της  έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου: πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια κατοικιών, φωτεινοί σηματοδότες εκτός λειτουργίας, αλλά και διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

 Τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται κυρίως σε Δυτική Αττική και Πειραιά. Η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής δεχτεί περισσότερες από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κυρίως σε Χαϊδάρι και Αιγάλεω.

  Στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές. Έχουν πέσει δύο γραμμές μέσης τάσης, καθώς έχουν πλημμυρίσει υποσταθμοί της ΔΕΗ.

 broxiΔεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, λόγω πλημμύρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις. Ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν και στην περιοχή του Ασπρόπυργου, στη λεωφόρο Αθηνών, στην Πειραιώς και στο Χαϊδάρι.

 Κλειστοί δρόμοι σε Κερατσίνι και Ηλιούπολη. Στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος στο ρέμα της Πικροδάφνης. Πλημμυρισμένη και η λεωφ.Αλίμου, ενώ νερά έχουν στα καταστήματα.

 Κατολισθήσεις έχουν προκληθεί στον Σκαραμαγκά. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των 7:30 από Πειραιά και Ραφήνα.

 Ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean από Αθήνα προς Χανιά καθώς το αεροπλάνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν πάνω από τη Σούδα, προσγειώθηκε στις 22:00 στο Ηράκλειο.

Πηγή in.gr