, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Βρήκε οικογένεια ο κακοποιημένος σκύλος Ιωνάς (φωτό – σοκ)

C6DD4C6F3015F300B3165AA152C15DC0Στη νέα του οικογένεια βρίσκεται εδώ και δύο μέρες ο Ιωνάς, ο κακοποιημένος τυφλός σκύλος που βρέθηκε πεταμένος  στη θάλασσα πριν από ενάμιση μήνα. 

Το συμβάν είχε κάνει το γύρο του Διαδικτύου και είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Ο Ιωνάς εντοπίστηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 2-3 μέτρων από την παραλία Μακρυλιές στο Λάκωμα Σαμοθράκης, δεμένος από το λαιμό και τα πόδια με σκοινί, μήκους περίπου ενός μέτρου, το οποίο στην άλλη άκρη ήταν δεμένο σε ένα τσουβάλι γεμάτο με πέτρες. 

Το τσουβάλι ήταν στον πάτο της θάλασσας και ο σκύλος προσπαθούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια. Ο άνθρωπος που τον είδε, ειδοποίησε την Αστυνομία και το Λιμενικό. Μετά από πολλές προσπάθειες ο Ιωνάς σώθηκε.  Το δύστυχο ζωντανό είχε χτυπηθεί από άνθρωπο πιθανόν με μπαλτά και του έλειπε ένα κομμάτι από το κρανίο. Τα μάτια του είχαν πεταχτεί από την πίεση και είχαν καταστραφεί. 

Το φιλοζωικό Σωματείο της Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός», που είναι γνωστό για το μεγάλο του φιλοζωικό έργο, περιέθαλψε τον σκύλο και τον ονόμασε Ιωνά.

Πηγή:protothema.gr