, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Για την αγωγή του Σάββα…

Του Γαβριήλ Θ. Λαμψίδη

 Δημοσιογράφου ΕΣΗΕΜΘ-[email protected]

Τα πραγματικά γεγονότα δεν μας προβληματίζουν καθόλου! Αντίθετα, μας πείθουν ότι υπήρξε μια αντίδραση αψυχολόγητη από την πλευρά του βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη, η οποία τον αδικεί και θα τον ζημιώσει πολιτικά. (για την αγωγή σε βάρος της εφημερίδας karfitsas, δημοσιογράφων και εκδότη)

Προσωπικά, αν ήμουν στο περιβάλλον του, θα αποδείκνυα ότι τον συμπαθώ, προσπαθώντας με επιμονή να τον πείσω να μην προσφύγει στα δικαστήρια για το συμφέρον του.

Ως δημοσιογράφο με ενοχλεί η …αξιοποίηση του τυποκτόνου νόμου (κατάθεση αγωγής διεκδίκησης οικονομικού ανταλλάγματος, προσχηματικά, για την ηθική αποκατάσταση του τυχόν θιγομένου και στην πραγματικότητα, για την οικονομική συντριβή και φίμωση του δημοσιογράφου ).

Δεν θέλω να επεκταθώ και να αναφερθώ στον εμπνευστή αυτού του νόμου, που μας γυρίζει στον μεσαίωνα, αλλά οι κοντινοί μας βουλευτές, αν θέλουν να είναι φίλοι μας και να τους έχουμε σε υπόληψη, θα πρέπει να αρκούνται στην προστασία που τους προσφέρει η προσφυγή στο φυσικό δικαστή και όχι σε …έκτακτα μέτρα.

Προσθέτω αυτό το σχόλιο γιατί πιστεύω ότι υπάρχει καιρός για μια προσέγγιση στη βάση της λογικής ότι ο βουλευτής – ο κάθε βουλευτής – θα διευκολύνει τον Τύπο να εκπληρώνει την αποστολή του και όχι το αντίθετο.

Επίσης, ο κάθε βουλευτής, θα αποδεικνύει ότι εμπιστεύεται την εφημερίδα και τους δημοσιογράφους, ως εκφραστές της Κοινής Γνώμης και δεν θα διστάζει να έρθει σε απευθείας επικοινωνία μαζί τους, για κάθε ζήτημα που προκύπτει, αφού δεν είναι ένας απλός πολίτης, αλλά αντιπρόσωπος των πολιτών της περιφέρειας όπου πολιτεύεται.

Ο Μέγας Ναπολέων, στην εποχή του, είχε πει ότι προτιμά μια εφημερίδα από ένα σύνταγμα! Σύνταγμα στρατού, εννοείται.

Ας το δούμε και έτσι… χαλαρά!