, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Γυρίζουν την πλάτη… στο Facebook

facebook

Οι νέοι εγκαταλείπουν το Faceboοοκ γιατί δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα καθώς το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έχει καταληφθεί… από τους γονείς και τους συγγενείς τους, που παρακολουθούν την κάθε τους κίνηση, σύμφωνα με δημοσίευμά του το Cnet.

Έτσι είναι πολλοί οι έφηβοι που επιλέγουν άλλες εφαρμογές, οι οποίες αποτελούν το νέο καταφύγιο αυτών που υπόκεινται σε περιορισμούς.

Ανάμεσα στις επιλογές τους είναι το Snapchat, που επιτρέπει την ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο χωρίς να αφήνει ψηφιακά ίχνη, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να γίνουν αντιληπτά από τους ενήλικες. Οι προ-έφηβοι και έφηβοι στις ΗΠΑ, θεωρούν το Instagram ως το καινούργιο ψηφιακό τους σπίτι, αντιμετωπίζοντας την εφαρμογή ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι απαραίτητα επεξεργαστή των φωτογραφιών που δημοσιεύουν.

Αν και προς το παρόν δεν υφίστανται στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη φυγή των εφήβων από το Facebook, η εταιρεία Nielsen γνωστοποίησε ότι στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, 1,3 εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν την υπηρεσία το Δεκέμβριο του 2012, γεγονός που καταδεικνύει ότι το Facebook δεν διατηρεί το διαδικτυακό «μονοπώλιο» που κατείχε.

#Tags: Facebook