, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Δένδιας: Το ΕΣΠΑ είναι η μεγάλη μας ελπίδα

Το ΕΣΠΑ είναι η μεγάλη μας ελπίδα για να συνεχίσουμε την επίλυση των προβλημάτων, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, αναφέροντας ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό. «Φαίνεται ότι θα έχουμε την καλύτερη τουριστική περίοδο από ποτέ αυτή τη χρονιά. Θα δημιουργηθεί ρευστότητα στη χώρα, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 50.000 θέσεις εργασίας» επεσήμανε. Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να φροντίσουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας, γιατί «οι Έλληνες περνάνε πάρα πολύ δύσκολα» και υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε ο Πρωθυπουργός για τη χώρα μας είναι ότι άλλαξε την άθλια εικόνα της στο εξωτερικό.
 
«Δεν έχει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η αριστερά το μονοπώλιο της καρδιάς. Και εμείς έχουμε καρδιά. Θα θέλαμε να δίνουμε. Να έρθουν να μας πουν, όταν λένε ότι θα ανεβάσουν τον κατώτατο μισθό στα 715 ευρώ πού θα τα βρουν, τί θα γίνει με την ανεργία; Ξέρετε κάποιον υπουργό να λέει θα κόψω από τους μισθούς και να ευχαριστιέται;», ανέφερε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι το θέμα είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από τα χρέη και τα προβλήματά της.
 
Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις «γιατί υπήρξαμε χαλαροί» και πρόσθεσε: «Έρχεται όμως η αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ – το ΚΚΕ βέβαια είχε πάντα σχετική συνέπεια στις θέσεις του – και λένε εσείς φταίτε, εμείς δεν κυβερνήσαμε ποτέ. Εμείς φταίμε; Nα δούμε ποιος φταίει και γιατί. Πότε συμφώνησαν για μία μεταρρύθμιση; Μου λένε μία επένδυση και να γίνει; Ξενοδοχεία δεν θέλουν, ορυχεία δεν θέλουν, επιχειρήσεις δεν θέλουν. Πάρκο για την καρέτα-καρέτα θα γίνει η Ελλάδα; Πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αν δεν έρθουν επενδυτές;», αναρωτήθηκε.
 
Ο κ. Δένδιας είπε ακόμη ότι όλα τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν μαζί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόζεται ο νόμος, ότι δεν θα γίνουν ανεκτά φαινόμενα μη νομιμότητας, όποιος κι αν παρανομεί. Στη συνέχεια αναφερόμενος στα ζητήματα των παράνομων μεταναστών σημείωσε ότι η χώρα θα πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω στην ομαλή ζωή. Το ζήτημα έχει επισημανθεί τόσο στους Ευρωπαίους, όσο και στους αρχηγούς των κρατών, από τα οποία προέρχονται οι μετανάστες, διότι είμαστε αποφασισμένοι η χώρα μας να σταματήσει να γίνεται χώρος συγκέντρωσης, τόνισε.
 
 Μάλιστα ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ταξίδι του στο Μπαγκλαντές θα ακολουθήσουν κι άλλες επισκέψεις σε χώρες, όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν προκειμένου να ζητηθεί από τις πολιτικές ηγεσίες τους να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα για να αναχωρήσουν. Αναφορικά με τη στάση των άλλων κομμάτων είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις «όχι να είμαστε αντιμέτωποι με συμπεριφορές, όπως εκείνες του ανεκδιήγητου ναζιστικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πρόσθεσε ότι «σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είμαστε ρατσιστές και ξενόφοβοι». Επιπλέον ανακοίνωσε ότι κοντά στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα δημιουργηθεί Προαναχωρησιακό Κέντρο Μεταναστών.
 
Πηγή : protothema.gr

#Tags: ΕΣΠΑ