, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

"Μπουτάρη είσαι προβοκάτορας και θα σε μηνύσω"

papadopoulos_diamantisΜε μήνυση προειδοποιούν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά που αντιδρούν στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ευκαρπίας, εάν ο πρώτος δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του περί… “παλιανθρώπων”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εστάλη ως δελτίο τύπου του δήμου Πάυλου Μελά γεγονός που σημαίνει πως αντιπροσωπεύει και τον εκεί δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο, “το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά καλεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να ανακαλέσει δημόσια τους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε κατά των πολιτών και των φορέων που εναντιώνονται στη χωροθέτηση και κατασκευή του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο Τιτάν. 

Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά, ούτε οι τοπικοί ιερείς, ούτε οι 50 και πλέον σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί και επιστημονικοί της δυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και όσοι ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος είναι «παλιάνθρωποι» και «υποκινούμενοι».

Παλιάνθρωποι είναι όλοι εκείνοι που απαξίωναν και απαξιώνουν, κορόιδευαν και συνεχίζουν να εμπαίζουν, υποβάθμιζαν και υποβαθμίζουν τις Δυτικές συνοικίες επιδεικνύοντας παντελή αδιαφορία για τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι ανεπίτρεπτοι και βαθύτατα υβριστικοί. Ας περιοριστεί στα του οίκου του χωρίς να εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες και να παίζει ρόλο προβοκάτορα εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε τον κ. Μπουτάρη να ανακαλέσει τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση ο δήμος Παύλου Μελά θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του.

Λέμε ΝΑΙ στους ΣΜΑ που υπηρετούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Λέμε ΟΧΙ στους ΣΜΑ της μόλυνσης και των συμφερόντων” καταλήγει η ανακοίνωση.

Β. Στολ.