, Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Δεν άφησαν κυλικείο για…κυλικείο

kilikeiaΔέκα σχολικά κυλικεία έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών τις τελευταίες μέρες λόγω της ανύπαρκτης ή ελλιπούς φύλαξης των σχολικών κτιρίων καταγγέλλει το Σωματείο Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης.

«Οι χώροι εργασίας μας γίνονται έρμαιο των διαθέσεων διαρρηκτών. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν την χαριστική βολή στους συναδέλφους  οι οποίοι με δεδομένη τη δυσκολία να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους προμηθευτές, καλούνται να αποσβέσουν την αξία των κλεμμένων ειδών και την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ειδών του κυλικείου, ενώ πολλές φορές πληρώνουν, εν είδη προστίμου, τα απολεσθέντα φορολογικά ή άλλα έγγραφα και στοιχεία (φορολογική ταμειακή μηχανή, άδεια λειτουργίας, τιμολόγια αγοράς)» τονίζει ο  πρόεδρος του Σωματείου, Στέφανος Φακούδης.       

Σύμφωνα με το Σωματείο είναι αναγκαία η φύλαξη των σχολείων είτε μέσω των σχολικών φυλάκων όπου υπάρχουν, είτε από τους Δήμους, είτε να εγκατασταθούν συστήματα συναγερμού  και παρακολούθησης όπου δεν υπάρχουν.

«Είναι πλέον απαραίτητη η εντατικοποίηση της φύλαξης και προστασίας των σχολείων καθώς οι συνθήκες ανέχειας που πλέον ζούμε μας έχουν κάνει μάρτυρες ακόμη και της κλοπής πετρελαίου θέρμανσης  μέσα από τις δεξαμενές αποθήκευσης» καταλήγει το Σωματείο Κυλικειαρχών.