, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

«Δεν θέλουμε πετρέλαιο, δεν έχουμε χρήματα!»

LARISA2 Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Τη στιγμή που οι άλλοι τρεις νέοι που βρίσκονταν γύρω από το μαγκάλι χαροπαλεύουν στην εντατική, ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης αποκάλυψε  ότι τους σκότωσε το μονοξείδιο του άνθρακα από την φωτιά, ενώ τα πρώτα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι φοιτητές είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

 Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ιατροδικαστής στον ΣΚΑΙ οι πέντε νέοι είχαν ανάψει αυτοσχέδια ψησταριά σε κλειστό μικρό χώρο προκειμένου να ψήσουν κρέατα, και στη συνέχεια άφησαν την εστία αναμμένη για να ζεσταθούν, όμως τους πήρε ο ύπνος.

 Αποσβολωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την τραγωδία με τους φοιτητές που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και σε τόσο τρυφερή ηλικία είχαν μια τέτοια τραγική κατάληξη.

  Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, η οποία μιλώντας στον ANT1 είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν».

Η τραγωδία ανακαλύφθηκε όταν το απόγευμα της Πέμπτης μια νεαρή φίλη των παιδιών πήγε να τους επισκεφτεί στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας. Η νεαρή κοπέλα χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τότε φώναξε τη σπιτονοικοκυρά, πήρε το κλειδί, άνοιξε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα με τους πέντε νεαρούς να κείτονται στο έδαφος.

Oι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σωροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους. Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

Φωτογραφία onlarrisa.gr

#Tags: Λάρισα