, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν κατέθεσε την εντολή ο Μπερσάνι,επαφές με τα κόμματα από Ναπολιτάνο

«Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι δεν παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», ανακοίνωσε απόψε το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), που είναι επικεφαλής της συμμαχίας της κεντροαριστεράς.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πριν από περίπου μισή ώρα, ο Μπερσάνι δήλωσε ότι «οι διαβουλεύσεις του δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η γραπτή δήλωση του PD σημαίνει προφανώς ότι μετά την επαλήθευση της κατάστασης με τις επαφές που θα έχει ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο, ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας είναι πρόθυμος να κάνει νέα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Ναπολιτάνο πρόκειται να έχει εκ νέου σύντομες διαβουλεύσεις με τα κόμματα, από αύριο στις 12:00, ώρα Ελλάδος.

Εξερχόμενος της συνάντησης με τον Ιταλό πρόεδρο, ο Μπερσάνι είχε δηλώσει: «οι διαβουλεύσεις μου δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξήγησα στον πρόεδρο Ναπολιτάνο τους ακριβείς λόγους, ενώ του εξέθεσα παράλληλα τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από τις συναντήσεις μου, όπως και κάποιους όρους που ετέθησαν, και οι οποίοι δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να προχωρήσει σε εκ νέου επαλήθευση της κατάστασης».

Πηγή:kathimerini.gr