, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι πρώτες απολύσεις "αγνοουμένων" σε δήμο…

neo_dimarhio005-thumb-largeΚαταγγέλθηκε η  σύμβαση έξι εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε Διεύθυνση Καθαριότητας, οι οποίοι απείχαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους για μακρύ χρονικό διάστημα.  Μετά από την αναφορά των αρμόδιων προϊσταμένων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προχώρησε άμεσα στην καταγγελία της σύμβασης.

«Στη σημερινή συγκυρία, κατά την οποία χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν εργαζόμενο να αμείβεται, χωρίς να παρέχει τις υπηρεσίες για τις οποίες προσελήφθη. Τα δημόσια έσοδα από όπου αμείβονται οι εργαζόμενοι, συλλέγονται με πολύ κόπο από φόρους σκληρά εργαζομένων συμπολιτών μας και για αυτό η διαχείρισή τους πρέπει να είναι χρηστή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

«Με τον τρόπο αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί επίσης να προστατεύσει και την εργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι παρέχουν με συνέπεια τις υπηρεσίες τους στους δημότες αυτής της πόλης. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλίσει την αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του δήμου», καταλήγει.