, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΟΙ …ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

merkel-erdoganΚατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Βild am Sonntag, ανήμερα της άφιξης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη.

Το 60% των ερωτηθέντων, στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Emnid, δηλώνει την αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., το 30% δηλώνει υπέρ και το 10% δεν έχει άποψη.

Επιπλέον, το 57% δηλώνει προβληματισμένο για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας και της στρατιωτικής ισχύος της χώρας, ενώ το 35% βλέπει θετικά την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας.

Στη διάρκεια της παραμονής της, η γερμανίδα καγκελάριος θα επισκεφθεί τα γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη συριακή μεθόριο, θα εκφωνήσει ομιλία σε επιχειρηματικό συνέδριο με τη συμμετοχή των δύο χωρών και θα έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα.

Αύριο Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες, η κ. Μέρκελ δήλωσε επιφυλακτική όσον αφορά την τουρκική αίτηση ένταξης στην Ε.Ε., αλλά είπε ότι θα προτιμούσε την έναρξη διαπραγματεύσεων σε ένα άλλο πεδίο ή «κεφάλαιο»” με την Άγκυρα.

«Θεωρώ ότι μπροστά μας έχουμε ένα μακρύ δρόμο διαπραγματεύσεων. Παρότι είμαι επιφυλακτική, συμφώνησα με την συνέχιση των ενταξιακών συνομιλιών. Προσερχόμαστε σε αυτές με ανοιχτό αποτέλεσμα», σημείωσε η κ. Μέρκελ.