Διακόπηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

photo

Διακόπηκε πριν λίγο για διάλειμμα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με θέμα την απεργία των καθηγητών μέσα στις εξετάσεις. Η συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών θα συνεχιστεί αργότερα.

Όπως φαίνεται, όμως, πιθανότατα θα αποσύρει η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) την πρόταση της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μάιου. Η πρόταση για ψηφοφορία με κάλπες θα αποσυρθεί ώστε να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στην διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μάιου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα) αλλά διαφωνεί με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διακόπηκε και θα συνεχιστεί σύντομα, ώστε να αποφασιστεί η τελική στάση της ηγεσίας των καθηγητών και η τελική πρόταση προς τα μέλη τους. Αύριο Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.