Εγκαίνια για το πρώτο υβριδικό χειρουργείο της χώρας

Το πρώτο υβριδικό χειρουργείο της χώρας, εγκαινιάστηκε στο «Υγεία» από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, παρουσία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.
Η συγκεκριμένη υβριδική χειρουργική αίθουσα 87 τ.μ., αποτελεί την πιο σύγχρονα εξοπλισμένη, από τις 20 υβριδικές χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούν παγκοσμίως. Από αυτές οι 10 βρίσκονται στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια επένδυση που εκτιμάται στα2 εκ.ευρώ, καθιερώνοντας το Υγεία διεθνώς στην πρώτη γραμμή της ιατρικής τεχνολογίας, καθώς διαθέτει τον πιο σύγχρονο απεικονιστικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, επιτρέποντας τη διενέργεια πολύπλοκων επεμβάσεων σε συνθήκες ύψιστης ασφάλειας, ταχύτητας και αξιοπιστίας.
Στην αίθουσα αυτή, μπορούν να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις, αλλά και ελάχιστα επεμβατικές.
Το πρώτο τέτοιο πολύπλοκο χειρουργείο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί, με ένα περιστατικό, κυρίως αγγειοχειρουργικό.
Τα οφέλη του Υβριδικού Χειρουργείου είναι τα εξής:

  • Ύψιστη ασφάλεια για τον ασθενή, διότι επιτρέπει την άμεση μετατροπή μιας ενδαγγειακής επέμβασης σε ανοικτή, όταν η πρώτη δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί ή παρουσιάσει μια επιπλοκή.
  • Εκτέλεση σύνθετων ενδαγγειακών επεμβάσεων σε μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών, ακόμα και σε αυτούς με πολλαπλά συνοδά προβλήματα υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται με το συνδυασμό υψηλής διακριτικής ευκρίνειας και ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας των σύγχρονων παναγγειογράφων, η οποία επιτρέπει τη χρήση των πλέον εξελιγμένων υλικών ενδαγγειακής θεραπείας, αλλά και τη δυνατότητα πολλαπλών προσπελάσεων των αγγείων από διάφορα σημεία του σώματος (βουβωνική χώρα, άνω άκρο, άκρο πόδα, τράχηλο, θώρακα, κοιλιά).
  • Εκτέλεση στον ίδιο χρόνο πολλαπλών ενδαγγειακών ή ανοικτών επεμβάσεων σε διαφορετικά σημεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
  • Ελάττωση της δόσης ακτινοβολίας για τον ασθενή και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Ελάττωση της δόσης του σκιαγραφικού που χορηγείται στους ασθενείς για την απεικόνιση των αγγείων.
  • Προφύλαξη του ασθενούς από λοιμώξεις.

Στο Υβριδικό Χειρουργείο του Υγεία μπορούν να διενεργούνται ανοικτές και διαδερμικές επεμβάσεις από ειδικότητες όπως: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία, ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία, καθώς και οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα της χειρουργικής.
Πηγή :.iatronet.gr