, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Εισέπραττε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της

συντάξεις     Το ΙΚΑ πλήρωσε τα έξοδα της κηδείας συνταξιούχου και συνέχισε να του καταβάλει τη σύνταξη. Ο συνταξιούχος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2006 και το ΙΚΑ είχε,  καταθέσει, στον τραπεζικό όπου καταβαλλόταν και η σύνταξη, τα έξοδα της κηδείας.

  Έναν μήνα μετά   συνεχίστηκε κανονικά να κατατίθεται η σύνταξη, την οποία και εισέπραττε η κόρη του αποθανόντος, που είχε πρόσβαση στον λογαριασμό.

   Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας  καταδίκασε την κόρη ενός συνταξιούχου που συνέχισε να εισπράττει τα χρήματα , επί τρία χρόνια μετά τον θάνατο του σε δυόμιση χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

  Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για τα οποία έγινε ρύθμιση καθώς, όταν το ΙΚΑ διαπίστωσε το πρόβλημα, κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου, τής το ανέφερε και της ζήτησε να επιστρέψει τα χρήματα. Η κατηγορούμενη το δέχθηκε και προχώρησε σε ρύθμιση, την οποία, όπως  υποστήριξε, τηρεί κανονικά.

Η υπεράσπιση ανέφερε, επίσης, ότι στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτονταν και μερίσματα από μετοχές που είχε στην κατοχή του ο συνταξιούχος, με αποτέλεσμα η οικογένειά του να υποθέ
σει πως επρόκειτο τα χρήματα της σύνταξης, δεδομένου ότι ο θάνατος του είχε δηλωθεί κανονικά. 

 Πηγή ΑΜΠΕ

#Tags: ΙΚΑ