, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Εισαγγελέας προς αστυνομία βρείτε τους ταραξίες και κουκουλοφόρους!

 telikosΤη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στις 10 Φεβρουαρίου, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εντοπιστούν οι οπαδοί και των δύο ομάδων που προκάλεσαν και συμμετείχαν στα επεισόδια και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, αλλά και να διακριβωθεί αν προκύπτουν ευθύνες της Αστυνομίας.

Η εντολή της Εισαγγελέως προς την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, που θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση, είναι να εξετάσει το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει από τον αγωνιστικό χώρο και να αξιοποιήσει συνδυαστικά το στοιχείο αυτό με τις ονομαστικές καταστάσεις των οπαδών στους οποίους διατέθηκαν εισιτήρια του αγώνα.

Παράλληλα, η κ. Φάκου ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες εισήχθησαν στον αθλητικό χώρο απαγορευμένα αντικείμενα, ώστε να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες των αρμοδίων.

Η Εισαγγελέας ζητά, επιπλέον, να εξεταστεί και τυχόν ευθύνη της Αστυνομίας για τη μη σύλληψη προσώπων που έλαβαν μέρος στα επεισόδια.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ