, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Εκπαιδεύουν απόφοιτους οι επιχειρηματίες

ekpaidefsh-enhlikwnΠρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας  ή και επέκτασης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να βρουν δουλειά στην τοπική αγορά εργασίας, προσφέρει η αναπτυξιακή σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση». 

Πρόκειται για μια σύμπραξη στην οποία συμμετέχουν: ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),  το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), τα ΚΕΚ ΣΕΒΕ – ΣΒΒΕ – ΔΕΘ και ΕΝΔΥΣΗ, και η εταιρεία ΓΝΩΣΗ Αναπτυξιακή ΑΜΚΕ

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακής ή Πολυτεχνικής Σχολής, Μηχανικοί ή Πληροφορικοί, οι οποίοι θα επιθυμούσαν:

•             να επεκτείνουν τις τρέχουσες επαγγελματικές τους δραστηριότητες

•             να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, και,

•             να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1.            Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών  γιατί οι θέσεις είναι μόνον δέκα (10).

2.            Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Επιχειρείν και Απασχόληση στη Μεταποίηση» θα καταρτίσει όσους επιλεγούν, παρέχοντας εκπαιδευτικό επίδομα πέντε ευρώ  ανά ώρα εκπαίδευσης (5€/ώρα), θα συμβουλεύσει και θα υποστηρίξει με την εκπόνηση ΔΩΡΕΑΝ επιχειρηματικού σχεδίου για την επέκταση των δραστηριοτήτων των νέων επιστημόνων.

3.            Τέλος, η Α.Σ. θα φέρει σε επαφή τους νέους επιστήμονες με τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν  υπηρεσίες συναφείς με το αντικείμενο της δραστηριότητας  αυτών. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) (αρμόδια κα Χρύσα Πάνου, αριθμ. τηλ. 2310539817 εσωτ.210, e-mail: [email protected]).