Ελβετοί διασώστες ψάχνουν τον αγνοούμενο ορειβάτη

 papingo1  Κορυφώνεται  η αγωνία των συγγενών του ορειβάτη , που έπεσε από χαράδρα στο Πάπιγκο την περασμένη Δευτέρα. Τη συνδρομή διασωστών από την Ελβετία ζήτησε η οικογένεια του 32χρονου.

   Και η τρίτη μέρα των ερευνών δεν απέφερε καρπούς παρά τη συνδρομή ανδρών της ΕΜΑΚ, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των ελικοπτέρων.

 Το πλήρωμα του ελικοπτέρου στο οποίο συμμετείχε και ένας εκ των δύο φίλων του ορειβάτη που ήταν μαζί του την ημέρα του ατυχήματος  φωτογράφισε την περιοχή, ώστε από σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, να υπάρξει συνέχεια στις έρευνες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Παράλληλα με πρωτοβουλία της οικογένειας του άτυχου ορειβάτη επιχειρούν  από σήμερα το πρωί τέσσερις διασώστες από την ελβετική διασωστική ομάδα «Air Zermatt», οι οποίοι  σε συνεργασία με τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας.

  Έπιασαν σήμα από το κινητό του αγνοούμενου ορειβάτη χωρίς να έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.  Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες καθώς στους -15 βαθμούς  φτάνει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπενθυμίζεται ότι το σημείο πτώσης του ορειβάτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους τους διασώστες, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας χιονιού.