, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες Φωτιάς»

 ΠυρήνεςΔύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες Φωτιάς»  εκδόθηκαν από την ΕΛΑΣ.

Η   Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έκανε  έρευνες σε δύο  σπίτια στην Αθήνα ενός 21χρονου και ενός 23χρονου, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στις ληστείες των «Πυρήνων της Φωτιάς» στον Βελβεντό και το Φιλώτα Φλώρινας.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι συμμετείχαν και στη βομβιστική επίθεση στο Mall πριν από έναν μήνα. Σύμφωνα με τα εντάλματα που εκδόθηκαν εις βάρος τους, κατηγορούνται για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και για απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού.

Όπως αποκάλυψε για τους δύο φοιτητές το «Βήμα της Κυριακής», ο ένας σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο άλλος στη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Πρόκειται συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, για «τον γιο ενός δραστήριου συνδικαλιστή, ο οποίος είχε χτυπηθεί σοβαρά πριν από μερικά χρόνια από αστυνομικούς των ΜΑΤ». Ο άλλος, όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι «γιος απόστρατου αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή της Λαμίας. Και οι δύο νεαροί σπουδάζουν σε ΑΕΙ της Αττικής και έχουν ενταχθεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο την τελευταία διετία».

 Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους, όπως και για ακόμη δύο νεαρούς – έναν άνδρα και μία γυναίκα – οι οποίοι φαίνεται να ήταν παρόντες στη ληστεία  στην Κοζάνη.  Οι 4 φέρεται να συμμετείχαν και στην ληστεία το Φιλώτα Φλώρινας το 2012 όπου είχε ως λεία 110.000 Ευρώ.

Πηγή Βήμα