, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στο ΜΕΤΡΟ

7928Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν να προχωρήσουν από αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ύστερα από απόφαση, η οποία ελήφθη ομόφωνα από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας να απολύσει 400 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ζητούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι την έναρξη των εργασιών στα εργοτάξια της Αγίας Σοφίας και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εξέλιξη την οποία υπολογίζουν σε τρεις μήνες, προκειμένου να μη χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης, ζητούν τόσο από την Αττικό Μετρό όσο και από την ανάδοχο κοινοπραξία έγγραφη διαβεβαίωση για την επαναπρόσληψη του προσωπικού και την εφαρμογή ενός πλαισίου συμφωνίας σχετικά με τους όρους εργασίας.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Παππάς κατήγγειλε ότι οι όποιες προσπάθειες επαφής με τους φορείς του έργου έχουν «πέσει στο κενό», είπε ωστόσο ότι αύριο το πρωί, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργου Κωνσταντινίδη με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη «σε μια προσπάθεια πιθανής εξεύρεσης λύσης».