, Παρασκευή
18 Απριλίου 2025

search icon search icon

Επιβεβαίωση Ολάντ για φορολόγηση 75% στα υψηλά εισοδήματα


Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από την εκλογή του θα “πραγματοποιηθούν”, σχετικά με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διευκρίνισε πάντως αν πρόκειται για 1 εκατ. ευρώ για ένα νοικοκυριό ή για ένα μόνο άτομο.
“Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο”, είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν (Άνω Σαβοΐα) .
Οι γαλλικές εφημερίδες Les Echos και Le Figaro έγραψαν ότι ο “λογαριασμός” θα μπορούσε να ελαφρυνθεί για τους πιο πλούσιους: ο φόρος θα ίσχυε μόνο για τους μισθούς και θα εξαιρούνταν τα εισοδήματα από κεφάλαια. Επιπλέον, τα ζευγάρια θα πρέπει να φορολογούνται από τα 2 εκατ. ευρώ.
Όμως όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία ο Ολάντ είχε διαβεβαιώσει στις 29 Φεβρουαρίου ότι ο σούπερ-φόρος θα επιβληθεί σε εισοδήματα από ένα εκατομμύριο “ανά νοικοκυριό”, σύμφωνα με τις εφημερίδες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.