, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Επιβεβαίωση της "Κ" – Ο Μ. Γεράνης νέος πρόεδρος στον Σύνδεσμο ΟΤΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Της Χρύσας Κυριακού

Με ψήφους 20 έναντι 16 του αντιπάλου του, Σωκράτη Φάμελλου ο Μ. Γεράνης είναι ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Γαλαμάτη. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη θα είναι ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γεράνης φάνταζε φαβορί για τη θέση αυτή, γεγονός το οποίο είχε αναφέρει σε δημοσιεύματα της η Karfitsa

Ο πρώην δήμαρχος Χορτιάτη, Μιχάλης Γεράνης γεννήθηκε το 1967 στο Ασβεστοχώρι όπου και κατοικεί. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά το έδειξε από νεαρή ηλικία ακόμη ως μαθητής καθώς διετέλεσε μέλος των μαθητικών συμβουλίων. Υπήρξε για πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής ενώ ασχολήθηκε με το χώρο του αθλητισμού και ως διοικητικό στέλεχος.

Το 1998 εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Χορτιάτη και εν συνεχεία εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2002 εκλέχθηκε δήμαρχος Χορτιάτη. Στις εκλογές του 2010 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό του Ιγν. Καϊτετζίδη για τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη με τον οποίο εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ, Μιχάλης Γεράνης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλο το σώμα για την εκλογή μου. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και ενωμένοι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στη σύσταση του νέου μεγάλου περιφερειακού φορέα και στη λύση των μεγάλων προβλημάτων στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα σκουπίδια δεν έχουν κομματικές αποχρώσεις».