, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Επιστρέφει το «Αρχονταρίκι»

ignatios-arxontarikiΔύο χρόνια μετά την αναστολή της προβολής της, η εκπομπή «Αρχονταρίκι» της Δημόσιας Τηλεόρασης, με παρουσιαστή τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επανέρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, με απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ.

Επικειμένης της επανέναρξης της εκπομπής ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αγαπητοί μας,

Νοιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά μας για το ελπιδοφόρο γεγονός της επανέναρξης της τηλεοπτικής εκπομπής «APXONTAPIKI» που επί 19 συνεχή χρόνια μετεδίδετο με ιδιαίτερα υψηλή τηλεθέαση!

Μέσα στην καταχνιά της εποχής και την καταθλιπτική ατμόσφαιρα, το απρόσμενο αυτό νέο ήρθε να σκορπίσει αισιοδοξία και να αναπτερώσει το ηθικό.

Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, επώνυμους και ανώνυμους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι επί δύο χρόνια, όσο κράτησε η απαγόρευση μετάδοσης της εκπομπής «APXONTAPIKI», με συγκινητική μαχητικότητα και ποικίλους τρόπους εκφράσατε την αντίθεσή σας στην αναιτιολόγητη απόφαση της EPT.

Η απόφαση αυτή είχε στερήσει τα Ελληνικά σπίτια από μια νηφάλια φωνή η οποία, χωρίς ακρότητες, σφυρηλατούσε την ενότητα του λαού, σημείο ζητούμενο ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή μας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν για την επιστροφή της εκπομπής, υποσχόμεθα να υπηρετήσουμε ένα νέο «APXONTAPIKI» το οποίο θα έχει όλα τα πρότερα θετικά του στοιχεία, αλλά με μια ξεχωριστή οπτική προσέγγιση.

Με θερμές ευχές και πολλές ευχαριστίες.

† Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και οι Συνεργάτες

Η προβολή της εκπομπής «Αρχονταρίκι» ξεκινά την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 10.30 π.μ., αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία