, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Επιχείρηση «Αργώ» στον Βόλο για την Αντιτρομοκρατική

Πέντε ως έξι άτομα που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στον Βελβεντό διέμεναν τα δύο προηγούμενα βράδια της ληστρικής επιδρομής – έχοντας μαζί και τον οπλισμό τους – σε δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου «Αργώ» στην οδό Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι.
 
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου έρευνα στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο δωμάτια νοικιάστηκαν από τον συλληφθέντα Δημήτρη Πολίτη με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, που ανήκει σε έναν 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί κουβαλούσαν τσάντες και σακίδια πιθανόν με όπλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν μαρτυρίες και στοιχεία από τις κάμερες στο σημείο αυτό προκειμένου να συνθέσουν τις κινήσεις των δραστών και να βρουν στοιχεία για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.
 
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2011 είχε εντοπισθεί στην οδό Ελλησπόντου στον Βόλο γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην οποία εντοπίστηκαν προσφάτως τα αποτυπώματα ορισμένων από τους συλληφθέντες στον Βελβεντό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι άλλοι 2-3 συμμετέχοντες στα γεγονότα στον Βελβεντό πιθανόν να αναχώρησαν από την Αθήνα την ίδια ημέρα που διέπραξαν τη ληστεία.
 
Πηγή:tovima.gr