Επιχείρηση των ΕΚΑΜ στις φυλακές Τρικάλων

OPKE1 Ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ έχουν μπει,  από το πρωί στις φυλακές Τρικάλων, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση, προκειμένου να ελέγξουν αν κρατούμενοι που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους φέρουν όπλα και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος.

Αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στις φυλακές Τρικάλων, λίγες ώρες μετά την απόπειρα ομαδικής απόδρασης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε κρατούμενοι -αλβανικής καταγωγής- κατάφεραν να δραπετεύσουν με σχοινιά και αναζητούνται από αστυνομικές δυνάμεις

Οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Τρικάλων. Κάποιοι από αυτούς ήταν κρατούμενοι και πυροβολούσαν με όπλα από την ταράτσα των φυλακών ενώ κάποιοι άλλοι, πυροβολούσαν έξω από τις φυλακές, όπου ήταν παρκαρισμένο ένα κλειστό φορτηγάκι και άλλο ένα αυτοκίνητο.

 Τουλάχιστον δύο άνδρες κατέβηκαν από το φορτηγάκι και πιθανότητα με πολεμικά Καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των εξωτερικών φρουρών ενώ από το δεύτερο αυτοκίνητο, οι δράστες πυροβολούσαν από μέσα.

Την ώρα που εξελισσόταν η ένοπλη επίθεση, βαρυποινίτες κρατούμενοι από την Γ’ πτέρυγα των φυλακών επιχείρησαν να αποδράσουν ανεβαίνοντας στις ταράτσες.

Οι εξωτερικοί φρουροί ανταπέδωσαν τα πυρά ωστόσο, δύο από αυτούς τραυματίστηκαν και μάλιστα, ο ένας σοβαρά αλλά εκτός κινδύνου. Οι τραυματίες έχουν δεχθεί πυρά στην κοιλιά και τα πλευρά.

newsit