, Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Επιχειρηματική… αισιοδοξία στη Βόρεια Ελλάδα

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος διαπιστώνουν τόσο η μηνιαία έκθεση οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ όσο και ο δείκτης NGBI 500 που διαμορφώνεται με βάση τις προσδοκίες επιχειρήσεων από τη Βόρεια Ελλάδα. Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών καταγράφεται σε όλους τους επιμέρους τομείς πλην του λιανικού εμπορίου, όπου η απαισιοδοξία εντείνεται. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας και διαμορφώθηκε στις 86,9 μονάδες από 85,8 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500) διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο 2013 στο -27 έναντι -36 τον Ιανουάριο του 2013 και -49 τον Δεκέμβριο του 2012.
Την ίδια όμως στιγμή και ενώ οι επιχειρηματικές προσδοκίες βελτιώνονται, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις προσδοκίες των ελληνικών νοικοκυριών, τα οποία ανησυχούν τόσο για τη συνεχόμενη αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας όσο και για την πορεία των οικογενειακών τους προϋπολογισμών.
 

#Tags: Ελλάδα