, Τρίτη
05 Δεκεμβρίου 2023

Ευρύματα που συνδέονται με το χτύπημα στο Mall

 ΠυρήνεςΣε εξέλιξη βρίσκεται  έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στo Mαρούσι που εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε ως κρησφύγετο ή ως “γιάφκα” της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”.  Στο σπίτι φέρεται να ήταν εμφανής η παρουσία ενός από των 4 συλληφθέντων

 Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής εξετάζει εξονυχιστικά τα ευρήματα που υπάρχουν ενώ πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι βρέθηκαν υλικά συναρμολόγησης εκρηκτικών.

 Επίσης εντοπίστηκαν  ευρήματα που τους συνδέουν με τις ληστείες στο Βελβεντό και την επίθεση στο Mall. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας.

  Από την αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα θα βοηθήσουν στον εντοπισμό και άλλων κρησφύγετων.

  Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων τεσσάρων μελών που πήραν μέρος στην διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

    Παράλληλα οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες παραπέμπονται σήμερα στη δίκη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα λεγόμενα “τρομοδέματα”.

 Εναντίον των 2 από τους συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων είχε αναλάβει η οργάνωση και οι δύο κατηγορούνται καθώς βρέθηκαν ίχνη τους σε γιάφκα των “Πυρήνων” στην περιοχή της Καλλιθέας.