, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

MΕ 2 ΕΥΡΩ… ΠΑΣΟΚ

PASOKτου Βαγγέλη Στολάκη

Την πεποίθηση πως περισσότερα από τεσσεράμιση χιλιάδες στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσσαλονίκης θα προσέλθουν στις κάλπες που στήνονται στην Κυριακή για την εκλογή των συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο του κόμματος (28.02 – 02.03)εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι τοπικοί γραμματείς της Ιπποκράτους  Χρόνης Μακρίδης και Κώστας Πέικος.  

Την ίδια ώρα, την πόρτα κλείνουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Κώστας Σημίτης και Άννα Διαμαντοπούλου.

Στην πρώτη περιφέρεια του νομού οι υποψήφιοι σύνεδροι είναι 243 και από αυτούς θα εκλεγούν 116 ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης οι υποψηφιότητες φτάνουν τις 113 εκ των οποίων θα εκλεγούν 59. Κάλπες θα στηθούν σε τοπικές οργανώσεις και σε δημοτικά καταστήματα του νομού.

«Μπορεί ο προσυνεδριακός διάλογος να ήταν μικρός, ωστόσο ήταν ουσιαστικός. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των μελών μας μετά από χρόνια» ανέφερε ο γραμματέας της Α’ Θεσσαλονίκης Χρόνης Μακρίδης ενώ ο κ. Πέικος τόνισε πως «η ανταλλαγή απόψεων είναι πάντα πολύτιμη».

«Ελπίζουμε πως η διαδικασία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια» σχολίασε ο κ. Μακρίδης και τόνισε πως «έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από την επιτροπή καταστατικού για όσους επιχειρήσουν να διπλοψηφίσουν. Μόλις γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους θα διαγράφονται από το κόμμα και τα ονόματά τους θα δημοσιοποιούνται» είπε χαρακτηριστικά.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένα μητρώο μελών από την εσωκομματική διαδικασία εκλογής του Ευάγγελου Βενιζέλου τον περασμένο Μάρτιο, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν και να ψηφίσουν καταβάλλοντας το ποσό των δυο ευρώ.

Γκρίνιες

Αναφορικά με τις προσυνεδριακές «γκρίνιες» οι δυο γραμματείς ανέφεραν πως δεν εκτυλίχθηκαν γεγονότα παρόμοια με της Αθήνας, ενώ για το ζήτημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με την αλλαγή της εγκυκλίου σχετικής με τους αριστίνδην συνέδρους, που άφησε εκτός τους επικεφαλής των «πράσινων» δημοτικών ομάδων, ο κ. Μακρίδης σχολίασε: «Δεν έπρεπε να υπάρχει κανένας αριστίνδην σύνεδρος πέραν των ιστορικών στελεχών».

Σημειώνεται πως παράλληλα με το συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, όπου θα εκλεγούν νέα όργανα. Οι υποψήφιοι σύνεδροι από τη Θεσσαλονίκη ανέρχονται σε 246 από την Α’ και 73 από τη Β’ Θεσσαλονίκης.