, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Ημέρα πένθους στο ΤΕΙ Λάρισας

foitites-1Μία ασύλληπτη  τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στην Λάρισα όταν  δύο φοιτητές   έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιού ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λάρισας.

Οι νεκροί   φοιτητές ήταν μόλις  21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ από τους τρεις που νοσηλεύονται, οι δύο είναι σε κωματώδη κατάσταση και ο τρίτος από τα Ιωάννινα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

  Οι νεαροί που βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται.

  Ο θάνατος προήλθε σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τις αναθυμιάσεις  όταν τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο. Τους βρήκε μία φίλη τους στις 6 το απόγευμα, που πήγε να τους επισκεφτεί, χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τότε φώναξε τη σπιτονοικοκυρά, πήρε το κλειδί, άνοιξε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

 Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν πάει για επίσκεψη.

 Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν αργά τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών ήταν πραγματικά τραγικές.

 Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους.

 Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.

 

 

 

#Tags: Λάρισα