, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

O TOYΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ…

Η Ελλάδα απέρριψε την προσφορά της Τουρκίας να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, την μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μουσουλμανικό τέμενος, γράφει η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν».
 
«Η ελληνική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει η ίδια την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας στη Βουλή, δήλωση η οποία αναπαράγεται σήμερα στο σύνολο του τουρκικού Τύπου. 
 
Η «Ζαμάν» κάνει αναφορά στην πρόσφατη  συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Ντόχα, στην οποία ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του να αναλάβει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότηση της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.  Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Ερντογάν δεν υπήρξε κανενός είδους συμφωνία για το θέμα. 
 
Ο τουρκικός Τύπος, σε μία προφανή προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην ελλληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών οικοδόμησης τζαμιού στην Αθήνα, γράφει ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τα 15 ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της.   
 
Στην προσπάθεια της Άγκυρας να αναδείξει όσο γίνεται τα προβλήματα από την ανυπαρξία τζαμιού, ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι στην Ελλάδα ζουν περίπου 500 χιλιάδες μουσουλμάνοι το 40% των οποίων μένουν στην Αθήνα και σήμερα προσεύχονται σε υπόγεια διαμερίσματα και άλλα αυτοσχέδια τζαμιά σε αποθήκες, γκαράζ ή καφέ.
 
Πηγή:protothema.gr