15:36, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Η Μανωλάδα «τσάκισε» τους φραουλοπαραγωγούς

fraouleΔύσκολα είναι τα πράγματα για τους παραγωγούς φράουλας της Ηλείας, καθώς το περιστατικό της Μανωλάδας τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση, αφού οι εξαγωγές στις οποίες είχαν επενδύσει τα τελευταία χρόνια βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας, οι  παράνομοι εργάτες της περιοχής δεν «πλησιάζουν» σε θερμοκήπιο φοβούμενοι τη σύλληψη και την απέλαση, ενώ συγκομιδή γίνεται μόνο σε καλλιέργειες που απασχολούνται νόμιμοι εργάτες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι φράουλες στοιβάζονται στα ψυγεία των δύο Ομάδων Παραγωγών της περιοχής περιμένοντας και πάλι… τα τηλέφωνα να χτυπήσουν και τις νταλίκες να έρθουν να φορτώσουν.

«Πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση γιατί το πλήγμα για το προϊόν θα είναι μεγάλο αν χάσουμε την αγορά του Πάσχα» τόνισε μεταξύ άλλων στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Υρμίνη» κ. Φώτης Κυριαζής και συνέχισε: «Τα ψυγεία μας είναι γεμάτα, το προϊόν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πρέπει άμεσα να εξαχθεί. Ωστόσο, έχουμε πολλές παραγγελίες τις τελευταίες μέρες που έχουν ακυρωθεί και προσπαθούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών».