, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Η Περιφέρεια στη… Μόσχα

perifereia-mosxaΣτην 20η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Μόσχας ΜΙΤΤ συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μια έκθεση που αποτελεί τη μεγαλύτερη στη Ρωσία όσον αφορά τον τουρισμό και είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως.

Στη διεθνή έκθεση της ρωσικής πρωτεύουσας, που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου, η Περιφέρεια συμμετείχε με ενιαίο εκθεσιακό χώρο για όλες τις περιφερειακές ενότητες, ο οποίος προσέλκυσε το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού επισκεπτών, όχι μόνο Ρώσων επιχειρηματιών του τουρισμού, αλλά μιας ευρύτερης ομάδας κοινού.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος είχε συναντήσεις με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους ρωσικών τουριστικών γραφείων, με σκοπό την καλύτερη προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Π.Κ.Μ. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης είχε επίσης επαφές και με Ρώσους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου, με σκοπό τη διερεύνηση των προοπτικών περαιτέρω ανάπτυξης και τόνωσης της εξαγωγής ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά.

perifereia-mosxa2Αποτιμώντας την συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΜΙΤΤ 2013, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: « Τα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Ρωσίας, αναφορικά με την προσέλευση τουριστών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στην Κεντρική Μακεδονία, προδιαγράφονται ως ιδιαίτερα θετικά, καθώς ο ρυθμός των κρατήσεων έχει σταθεροποιηθεί και παρουσιάζει αυξητική τάση. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε μετά και την έκθεση τουρισμού της Μόσχας, περιμένουμε περισσότερους από  ένα εκατομμύριο επισκέπτες από τη Ρωσία στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας για τη φετινή τουριστική περίοδο. Σε ότι μας αφορά θα συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις την Κεντρική Μακεδονία στην αγορά της Ρωσίας, με σκοπό ο αριθμός των αφίξεων να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, από τους τουρίστες που κλείνουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή».