fbpx

, Τρίτη
14 Ιανουαρίου 2025

search icon search icon

"Η Τρόικα δε θέτει ζήτημα απολύσεων"

assets_LARGE_t_420_54014683Τη θέση ότι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα το «αγκάθι» δεν είναι η μεταρρύθμιση στο δημόσιο επανέλαβε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι απ’ όσο γνωρίζει η τρόικα δε θέτει ζήτημα απολύσεων, αλλά ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου, κάτι που, όπως είπε, ξεκίνησε πριν πέντε μήνες το υπουργείο και προσπαθεί να φέρει εις πέρας, κάτω από την πίεση τόσο των δανειστών όσο και του χρόνου.

Είπε ακόμη ότι απαιτείται πολύς χρόνος για τη διοικητική μεταρρύθμιση, προκειμένου αυτή να πετύχει και να μην είναι μία ακόμη παρέμβαση όπως «όλες αυτές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και απλώς μετατοπίζοντας το πρόβλημα ή μεταθέτοντάς το στο μέλλον».

Πάντως, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι δεν έχουν εξευρεθεί ακόμη οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και, εν συνεχεία, σε κινητικότητα, καθώς, υποστήριξε ότι αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει με προσοχή και συστηματικό τρόπο.

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.