, Τετάρτη
27 Σεπτεμβρίου 2023

Η απουσία πολιτικής του Τσίπρα και η ΝΔ

nea-dimokratia

Το «Σχέδιο Β», η εναλλακτική πρόταση του κ. Τσίπρα είναι μόνιμος εκβιασμός προς πάσα κατεύθυνση, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα διατήρησε στάση ευθύνης στηρίζοντας την Κύπρο από την αρχή ως το τέλος αυτής της δοκιμασίας «Τα λόγια του αέρα και τα πυροτεχνήματα είναι παράκρουση ανευθυνότητας», προστίθεται. Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «παραλήρημα» υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

«Ο ίδιος δεν έχει πολιτική αφού δεν προτείνει κανένα εναλλακτικό σχέδιο, ούτε για την Κύπρο, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρωζώνη. Δεν έχει ντροπή αφού προσπαθεί να αποκρύψει ότι αυτό που καταγγέλλει ότι επιβλήθηκε στην Κύπρο – η φορολόγηση καταθέσεων – στελέχη του κόμματός του (και το ίδιο το πρόγραμμά του) το πρότειναν να συμβεί και στην Ελλάδα. Δεν έχει μνήμη αφού μιλάει πολύ για αντίσταση, αλλά ξεχνάει ότι το κόμμα του είχε υποστηρίξει ολόθερμα το Σχέδιο Ανάν. Δεν έχει καν υπομονή και μιλάει πολύ, πριν ακόμα αποφασίσουν οι Κύπριοι για το πώς θα βγουν από την κρίση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος η ΝΔ τονίζει πως το εθνικό συμφέρον δεν υπηρετείται με «παχιά λόγια», ούτε με καταγγελίες φοιτητικού αμφιθεάτρου άλλων εποχών. «Όταν διαχειρίζεσαι τις τύχες του λαού σου, σκέφτεσαι όλες τις εναλλακτικές λύσεις και όλα τα επόμενα βήματα, δεν προτείνεις “αποθανέτω η ψυχή μου”, ούτε “γαία πυρί μειχθήτω”», καταλήγει.