, Σάββατο
23 Σεπτεμβρίου 2023

Η εκκλησιαστική περιουσία στη διάθεση της…

ariepiskopos KyprouΈτοιμη να συνδράμει για να ξεπεραστεί η κρίση δηλώνει η Εκκλησία της Κύπρου. Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο είχε στις 8:00 το πρωί  ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας παρουσίασε στον πρόεδρο πρόταση της Εκκλησία για να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

 Ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο ανέφερε ότι «η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση της Κύπρου για τη σωτηρία της».

Παράλληλα τόνισε ότι εάν οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν σε αυτή την αδιάλλακτη στάση τότε η Κύπρος θα πρέπει σταδιακά να αποχωρήσει από το ευρώ και να επιστρέψει στη λίρα.

Επίσης τόνσε ότι οι Ευρωπαίοι εποφθαλμιούν την ΑΟΖ την Κύπρου και τόνισε ότι κάποια στιγμή και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πει όχι στην τρόικα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μάλιστα, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη είχε δηλώσει σε πρωινή εκπομπή: «Με τέτοια μυαλά που έχει η ευρωζώνη η Ευρώπη δεν θα κρατηθεί». επανέλαβε ότι διαθέτει την περιουσία της εκκλησίας, ότι είναι ώρα για την προετοιμασία ομαλής εξόδου από την ευρωζώνη και πως επιτέλους, πρέπει να πατήσουν πόδι και οι ελληνικές κυβερνήσεις.