, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Πολιτική, εκκλησία και φιλανθρωπία

    2013 02 15 IERONYMOS_BARNABASΜε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, στην κοπή της βασιλόπιτας των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης και Σταυρούπολης.

    Ο Αντιπεριφέρειαρχης συζήτησε με τον Μακαριώτατο για θέματα που αφορούν την ενίσχυση του δικτύου αλληλεγγύης της Εκκλησίας, καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας.

   Ο κ. Τσαμασλής διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης θα σταθεί αρωγός στο φιλάνθρωπο έργο της Αρχιεπισκοπής, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, ενώ τόνισε ότι σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα τροφοδοτηθούν τα συσσίτια της Εκκλησίας.

  Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, ενώ επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, ο τόπος αυτός έχει περάσει πολλές κρίσεις και θα περάσει κι άλλες, αλλά πάντα ξεπερνά τα προβλήματα». Επιπλέον, ανέφερε ότι «τα προβλήματα αυτά μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε παραβατική συμπεριφορά, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη».