, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Του… συντονισμού δράσεων για την Κορώνεια!

1 

 Έγινε σήμερα, ύστερα  από πρόκληση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η 1η συνάντηση της ομάδας συντονισμού δράσεων για την άμεση λήψη μέτρων προς  αντιμετώπιση της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης της Λίμνης Κορώνειας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης στην πόλη του Λαγκαδά, συζητήθηκε η εξέλιξη των έργων υποδομής για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της λίμνης, για την μη υλοποίηση των οποίων, εγκαλείτε σήμερα η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαγκαδά, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Αστέριος Σικσούδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Μισχόπουλος Απόστολος και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. κ. Σταύρος Τερζάκης, οι οποίοι και έθεσαν υπ΄ όψιν της εκπροσώπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος ις άμεσες ενέργειας του Δήμου προς ανακούφιση της πολύπαθης λίμνης που είχαν σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση του μεγάλου έργου κατασκευής Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων και την λειτουργία του στην πόλη του Λαγκαδά, ήδη από 11/10/2011.

 Την ομάδα συντονισμού δράσεων πλαισίωναν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας (ΕΥΕΠ- Τομέας Β.Ελλάδας), της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (δ/ΝΣΗ Υδάτων Κ.Μακεδονίας), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΕΠΠΕΡΑΑ, η Πρόεδρος του Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης κα. Μπόμπορη και ο κ. Ζαλίδης από την Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ.